Peste jumătate de milion de români intră în vizorul ANAF. Manechiuristele și profesorii sunt printre cei vizați. Nu scapă nici cei care fac bani din criptomonede. Iată despre ce este vorba!
Verificările inspectorilor ANAF vor avea loc după ce o diferență de 20 de miliarde de euro a fost descoperită între veniturile declarate și cele estimate. Cea mai mare diferență a fost de 4 milioane de euro.
Lucian Heiuș, președintele ANAF avertizează că în primă vază vor fi verificate 214 persoane. Inspectorii ANAF vor analiza cheltuielile precum achiziţiile de apartamente, case sau maşini.
Vezi și: ANUNȚ IMPORTANT DIN PARTEA ANAF. CE SE VA ÎNTÂMPLA CU ROMÂNII CARE AU DATORII
”După ce primesc acest aviz de inspecţie au la dispoziţie 60 de zile ca să îşi depună declaraţia de patrimoniu şi să vină cu înscrisuri prin care să dovedească de unde au banii pe care noi i-am descoperit şi care nu pot să fie justificaţi, a spus Lucian Heiuş, preşedinte ANAF, potrivit observatornews.ro
La polul opus, cea mai mică diferență descoperită de inspectorii ANAF a fost de 400 de mii de euro.
De verificările ANAF nu scapă nici cei care au obținut bani din criptomonede. S-au descoperit aproximativ 123 de milioane de euro, venituri nedeclarate de pe urma criptomonedelor:
”S-a finalizat cu descoperirea a 63 de persoane fizice care au undeva la 123 de milioane de euro venituri nedeclarate ca urmare a tranzacţionării acestor criptomonede. Am urmărit ce sume de bani au intrat în conturi din extern, ne-am uitat după aceea cine este cel care a virat banii.
Vezi și: ANAF ANGAJEAZĂ SUTE DE CANDIDAȚI, IAR SALARIILE SUNT PE MĂSURĂ! CÂTE MII DE LEI CÂȘTIGĂ UN ASISTENT
Apar aceşti influenceri care, deja, obţin venituri frumoase. Se vor intensifica şi controalele antifraudei pe litoral”, potrivit directorului ANAF.
Nici profesorii care dau meditaţii şi manichiuristele care lucrează de acasă nu scapă de verificările inspectorilor ANAF. În Bucureşti, Ilfov, Cluj şi Sibiu, oamenii au primit, în unele cazuri, avertismente pentru a-şi legaliza activitatea.
”Este adevărat că nu se poate face dintr-o dată ce nu s-a realizat în 20 de ani. Noi ne-am obişnuit prea mult să nu fiscalizăm. Asta este problema”, a concluzionat Lucian Huși, președintele ANAF.